Vad är wavel og wårå?

Wawel og wårå är ett 5 dagars läger där du kan få kunskap om och möjligheten att praktisera det älvdalska språket. I fem dagar kommer du tillsammans med 7 andra ungdomar och tre ledare uppleva ett oförglömligt äventyr i skogen.

 

Du kommer träffa nya vänner, göra massor av roliga aktiviteter, bada, paddla kanot och mycket mer. All mat ingår och vi kommer tillsammans laga maten över öppen eld/trangiakök. Vi kommer spendera den största delen av tiden utomhus.

 

 Wavel og wårå är ett mobilfritt läger. Det innebär att när du kommer till lägret så får du lämna in din telefon och när du åker hem så får du tillbaka den. Detta gäller även dator, padda och kamera. Du kommer att få en engångskamera med 16 bilder samt en goodiebag med spännande saker du kommer ha nytta av under veckan.

Ledare under veckan

Emil Eriksson- Född och uppvuxen i byn Holen, Älvdalen. Mina intressen är träning, jakt,  vara ute i naturen och umgås med min sambo och våra två hundar. Till vardags jobbar jag i det älvdalska projektet Wilum og Bellum som ungdomssamordnare.


Lina Karlsson- Född och uppvuxen i den vackra byn Åsen. Jag älskar äventyr och resor, utomhusaktivitet och att träffa nya människor.Jag driver företaget No Connection. No Connection är ett företag som arrangerar telefonfria äventyr i skogen. Mitt stora syfte med mitt företag är att få människor att må bra, skapa en härlig gemenskap, förebygga psykisk ohälsa samt ge chansen att vara med om ett oförglömligt äventyr.

Rasmus Larsson- Jag är 16 år och går på samhällsprogrammet i Mora. På min fritid fiskar jag mycket och spelar fotboll och ishockey. Jag är även intresserad av jakt. Jag har pratat älvdalska sen jag var liten.

Vart kommer vi att bo?

Djupsildret i Älvdalen. Här kommer vi att bo tillsammans i både i stuga och tält.

Vem får följa med?

Det här lägret är för dig som är 13 - 15 år, bor i Älvdalens socken och vill vara med om ett spännande äventyr samt få kunskap om det älvdalska språket. Det behövs ingen förkunskap, men däremot behövs det en vilja att vara beredd att lära sig mer.

Bra att veta
  • Det kommer att finnas en nödtelefon som vårdnadshavare/anhöriga kan ringa om det skulle vara något akut. I nödtelefonen kommer även nummer till ungdomarnas anhöriga finnas om det skulle hända något under veckan. Den här telefonen kommer ledarna alltid att ha med sig. 

  • Vi har noggranna säkerhetsrutiner som vi följer under hela veckan.

  • Detta är ett alkohol och drogfritt läger. 

  • Diskriminering, kränkning eller mobbning är inte okej. Detta kan leda till att man få lämna lägret. 

  • För att du ska få följa med på lägret krävs godkännande från vårdnadshavare.

Ansökan

​Ansöka gör du genom att fylla i formuläret nedan. Både motiveringarna och hur tidigt ansökan skickas in kommer ha stor betydelse när det gäller vilka ungdomar som får chansen att delta. Sista ansökningsdagen är den 31 juni, därefter kommer de deltagare som valts ut att kontaktas och få all nödvändig information samt en packningslista.

Har du några frågor?

Skriv gärna till oss om du har några funderingar: 

Emil: Emil.Eriksson@alvdalen.se, 0738263775

Lina: info@no-connection.se, 0720337671

Arvs%20LOGO_edited.jpg
Willum & Bellum Logo.jpg
Ulum Dalska Logo.png
Alvdalens kommunlogotyp_original_SV & Sa