top of page

NAVARDALEN

En plats där själen får vila.

Välkommen till magiska Navardalen.

En plats som påminner oss om att vi är en del av något större mer betydelsefullt än oss själva. Det är en plats som påminner oss om att vi alla är en del av naturen och att det är vår uppgift att bevara den för framtida generationer. Att befinna sig i Navardalen är som att stiga in i en annan värld, där tiden verkar så stilla och man kan koppla av och återhämta sig från vardagens stress och krav. Du är omringad av fler vilda djur än människor, mer skog än hus. Norrsken, stjärnhimlar och solnedgångar som målar himlen i alla dess färger. Välkommen till en av Sveriges mest magiska platser.

Här kan du bo mysigt i skogen eller sätta dig och njuta av en sprakade brasa. Detta är en plats för äventyr, gemenskap, avkoppling, spännande evenemang & aktiviteter.

Här kan du ta en välbehövlig paus från tid och rum. Det är något stort och förtrollande med Navardalen. Du går inte förklara, det måste upplevas. 

Om Navardalens Vildmarksstation

Navardalen ligger tre mil norr om Älvdalen i Norra Dalarna. Potentialen såg Ove Zacheusson när han grundade anläggningen 1960. Vi kan verkligen förstå vad Ove såg. Navardalen har den där exotiska naturen som vi så sällan upplever idag, med rikt djurliv och trolsk skog. Sedan två år tillbaka driver No Connection anläggningen. 

Här finns idag en större stuga med fem rum & tolv bäddar. En mysig liten röd stuga vid strandkanten med dubbelsäng & en vildmarksglamping med två tält. Sommartid har vi café & året om erbjuder vi boende, aktiviteter, retreats & olika typer av evenemang.

Platsen är omringad av ​tre berg (Skrocken, Navardalsgnupen & Navardalsbliket) På två av bergen finns det markerade vandringsleder. I den vackra Navardalsjön kan man fiska både röding & öring. 

I skogen bor brunbjörnen som Navardalen är mest känd för. Här finns även älg, järv, lo, varg & kungsörn med mera. Här kan du alltså få se Sveriges BIG 5.

I Navardalen kan man bo året om och alla årstider har verkligen sin charm.

Vår vedeldade bastu är vårt hjärta.

I Navardalen finns det varken el eller rinnande vatten. Vatten hämtar man i bäcken, duschar gör man i sjön & behoven utförs på dass. Värmen får vi från vedeldade kaminer.  Här lever vi nära & tillsammans med naturen. 

Hitta hit:

bottom of page